vedere de noapte Yokohama

4 feluri de a crea personaje uimitoare ca în Bungou Stray Dogs

Shounen este unul dintre celel mai apreciate genuri manga. Oricine adoră acest gen de romane grafice poate să scrie o nuvelă, light novel sau scenariu manga bazându-se pe serialul favorit. Chiar și Kafka Asagiri are publicate o serie de light novels după seria Bungou Stray Dogs.

În acest articol, vă voi arăta 4 feluri de a crea personaje uimitoare ca în Bungou Stray Dogs apilcabile textelor voastre. Mâine, când se actualizează lista de concursuri pentru luna Februarie, voi reveni cu noi oportunități de publicare.

Să începem articolul care va conține:

*Bungou Stray Dogs viziune generală

*Cum să fie un personaj principal?

*Conflictul-intern și extern?

*Character arc și Back Story?

*Bungou Stray Dogs viziune generală

Seria lui Kafka Asagiri este una dintre cele mai interesante serii Shounen recente. Ea se bazează pe scriitori pentru a crea personaje inedite ca: Osamu Dazai, Nakahara Chuuya, Akutagawa Ryunosuke sau Kouyou Ozaki. De ce personajele create sunt inedite?

Ei bine, fiecărui personaj i se atribuie o putere inspirată din romanul cel mai cunoscut al autorului respectiv. Astfel, Akutagawa cel real a scris Rashomon și alte șaptesprezece povestiri. Deci, personajul fictiv controlează o abilitate păianjez, aluzie la martorul din Rashomon. Alți scriitori, alte puteri ca No longer Human. Nuvela lui Dazai Osamu, scriitorul, No longer Human, îi conferă personjului fictiv abilitatea de a anula orice alt dar.

Povestea modernă, din Yokohama, se bazează pe conflictul dintre Mafia Portului, Agenția Armată de Detectivi și alte organizații ce apar în portul japonez. Miza-să salveze orașul de la distrugere.

Captivantă, plină de momente tensionate, poveștile celor trei sezoane se completează reciproc. Astfel, trebuie să le vezi pe toate ca să îți dai seama care sunt poveștile personajelor.

Cum să creezi personaje principal?

Personajul principal al unui text trebuie să fie ieșit din comun. Nimeni nu va citi o poveste în care MC este un om normal, cu o viață împlinită. De aceea, un subiect tabu poate să salveze eventualele erori de stil. Însă, nu întotdeauna. Ai nevoie și de personaje.

Pentru a crea un MC surprinzător trebuie să îl plasezi într-o situație complicată. MC trebuie să aibă de câștigat, de pierdut și să facă greșeli. Personajul care poate realiza orice fără efort nu va atrage cititori.

În spatele aricărui erou stă o motivație puternică. Naruto vrea să devină Hokage pentru ca satul să îl accepte. Dazai urăște Mafia Portului după moartea lui Odasku, dar lucrează cu ei pentru a salva Yokohama. Toate aceste personaje sunt determinate atât intern, cât și extern de un conflict.

În Fanfiction, noi avem deja scris un scenariu. Personajele sunt definite așa că ne mai rămâne doar să îl punem într-un context nou.

Conflictul-intern și extern?

Ce e ăla conflict intern? Ok, să o luăm de la început! Conflict este o situație care îți obligă personajul să acționeze într-un anumit fel. Cel intern se bazează pe o convingere personală, pe o dorință sau o traumă.

Ce este conflictul extern? Același lucru ca un conflict intern, doar că este condiționat de mediu. De data asta, cei din afara personajului îl fac să acționeze într-un anumit fel. Diferența asta este importantă. Conflictul extern nu poate exista fără cel intern, dar nu ești obligat să creezi un tip de conflict mai puternic de cât altul.

Pentru a defini un conflict, trebuie să te bazezi pe trecut, pe o cauză a acelei trăiri și să o aduci în prezent. De exemplu, Chuuya folosește For the Tainted Sorrow în Dead Apple, deși știe că poate muri. Conflictul intern- poate să moară. Conflictul extern- Yokohama și toți cei cu abilități vor muri. Alegerea personajului este determinată pe încrederea pe care o are în Dazai. Avem două tipuri de conflicte și o rezolvare. Deci, avem un personaj puternic.

Character arc și Back Story?

Character arc și Back Story sunt strâns legate de motivație. Ele reflectă evoluția personajului pe parcursul unei anumite secvențe dintr-o poveste. Eu folosesc o schemă cu titluri, asemănătoare cu schema din acest articol. Fiecărui titlu îi revin pași pe care îi urmează personajul până a ajunge la o rezolvare. Voi puteți să încercați alte metode, Reedsy mizează pe costumizare, în funcție de gen.

Back Story nu trebuie să conțină prea multe detalii. Uneori nu este relevant cum a copilărit personajul. De aceea, flashback-ul e una dintre cele mai ușoare metode. Pentru a o folosi să evoci amintirea în vis, pe moment sau ca un dejavu.

Altă metodă ar fi povestirea în ramă. Anne Rice o practică în toate romanele din seria Cronicile Vampirilor. Însă, este mai greoi de inserat. Trebuie să creezi un cadru în care personajul să se destăinuie.

Concluzie

Acest articol nu ste complet, el va fi completat în articole ulterioare. Dacă ar fi să vă scriu toate metodele de definire a personajelor, aș scrie sute de pagini de exemple și încercări. De aceea, am rezmat pentru voi 4 aspecte pe care trebuie să le iei în considerare pentru a crea orice personaj. Fără a fi inedit, personajul va plictisi publicul. Fără back story și character, povestea nu are substanță. Fără conflicte, un roman devine plictisitor.

Însă, numărul de conflicte este influențat de numărul de covinte pe care îl are povestea. Nuvelele prezintă doar un singur conflict. Romanele au un număr variabil, dar evită să sari din conflict în conflict când scrii un roman. Vei plictisi publicul astfel. Tu ce metodă ai pentru a portretiza un personaj perfect?

Link Cărturești- Boungu Stray Dogs.

Link Libris-Bungou Stray Dogs vol 5.

Articole pentru inspirație.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *