crapi simbolici c

4 idei de fanfiction cu vrăjitoare din Claymore

Fantezia cu demoni, vrăjitoare și vampiri a avut mereu vânzări explozive. Majoritatea grupurilor de pe Facebook promovează povești romance sau fantasy. Chiar tu poți scrie un fanfiction bun după un serial cu vrăjitoare.

De aceea, scriu acest articol pentru a vă introduce în universul vrăjitoarelor Claymore explicându-vă intriga. În acest fel, veți vedea că nu este așa de greu să scrii propriul fanfiction cu vrăjitoare. Cine sunt vrăjitoarele Claymore?

Ei bine, această manga a fost scrisă de Norihiko Yagi, în 2001. Pe atunci Cronicile Vampirilor era încă populară, iar Anne Rice se gândea la Sleeping Beauty Realm. Data este de referință, deoarece încă nu erau prea multe povești fanfiction românești. Cu ce te vor ajuta romanele cu vampiri? Ei bine, inspirație și stil. De aceea, acest articol va cuprinde următoarele secțiuni:

*Claymore explicat

*De unde ne inspirăm?

*Fiecare scriitor are propriul stil

*Câteva idei de la care poți porni

Să începem!

Claymore explicat pentru fanfiction

Serialul se bazează pe o poveste cu eroi. Claymore este o organizație de vrăjitoare care luptă împotriva demonilor Yoma. Poveștile din serial converg în jurul lui Clare, personajul principal. Se pare că ea a fost un copil salvat de o Claymore care și-a încălcat jurământul, Teresa of the Faint Smile. După moartea ei, Clare caută răzbunarea împotriva celei care i-a ucis mama adoptivă, o vrăjitoare trezită. Aici intervenim noi?

De fapt, toată acțiunea se petrece într-un decor de ev mediu, dar vrăjitoarele nu seamănă cu ceea ce cultura europeană promovează. Astfel, Claymore sunt jumătate Yoma. S-a complicat povestea?

Să nu mai spun că vrăjitoarele trezite sunt cele care devin demoni. Totuși, între un demon străin și unul care aparține organizației, pe care l-ai considera mai periculos?

Toate aceste detalii ajută la precipitarea acțiunii prin răsturnări de situație. Manga și anime-ul sunt pline de astfel de scene. T aștepți să moară, dar ele revin. Toate detaliile converg într-o poveste captivantă cu vrăjitoare. Detaliul care întreține suspansul este incapacitatea: dacă trec peste o anumită limită, Claymore devin Yoma. Această tehnică ar trebui împrumutată.

De unde ne inspirăm? Claymore anime, cărți și manga

Am discutat despre Claymore. Unele dintre atuurile serialului sunt precipitarea acțiunii și suspansul bine dozat, dar nu toate manga cu vrăjitoare sunt axate pe acțiune. Fiecare dintre noi fiind diferit, avem preferințe diferite. Deci, ca sursă de inspirație poate fi Death March.

Death March este o variantă simplistă de anime cu vrăjitoare, dar nu se vrea un anime serios. E mai mult o comedie cu super eroi. Când un programator este prins în lumea jocului pe care îl codează, o lume fantastică, mai bună i se arată. Cine și-ar dori să iasă din existența facilă a unui univers ideal?

Singurul inconvenient, Lordul Demon. O bestie care este ucisă de un erou la un interval de timp. Reîncarnarea în serialele ca Death March, No game No life este o temă foarte puternică, ce ar trebui împrumutată și de voi. Poate fi folosită chiar ca temă principală, împreună cu un leit motif ca o moară de vânt sau valurile mării. În cele ce vor urma, vă voi arăta cum să creați simboluri.

Inspirația pentru un fanfiction poate fi o carte fantasy. Majoritatea fanfiction sunt inspirate din manga, comics și fantasy așa că diversifică sursele de inspirație!

Harry Potter este cea mai cunoscută serie de cărți cu vrăjitori, dar eu vă propun o serie de cărți mai specială, Plânsul Arcanelor. Autorul, Thierry Carmes, ne introduce în lumea vrăjitoarelor africane. Arcanele sunt inspirate din tarot, dar interpretarea modernă scoate romanele din sfera medievală. Toată acțiunea se petrece în prezent, acțiunea neterminată de la un roman la altul întreține suspansul creat. Tehnica modernă, stilul abrupt și autenticitatea dialogurilor fac povestea interesantă.

Fiecare scriitor are propriul stil… Cum se scrie trebuie înlocuit de Cum scriu eu

După cum spune și Reedsy, fiecare autor este diferit. De cele mai multe ori, ea ne încurajează să adaptăm sfaturile prezentate la ritmul fiecăruia. Deci, nici eu nu vă ofer o metodă standard, aplicabilă în sută la sută din cazuri. Nici nu vă spun că sigur veți ajunge scriitori celebri. Totul depinde de motivația voastră, stilul promovat și prezența în social media.

Despre acestea, vă voi vorbi în articolele ce vor urma. Vă spun doar că fiecare scriitor are stilul propriu.

Câteva idei de la care poți porni pentru a scrie cărți cu vrăjitoare

Ei bine, un text de orice fel trebuie să îndeplinească următoarele criterii: claritatea și autoritatea. Autoritatea reprezintă expertiza pe care o ai în domeniu. Este relevantă atunci când scrii non-ficțiune, dar și pentru ficțiune. Nu vă speriați! Nimeni nu vă cere să studiați fizică atomică, dar dacă scrieți un SF ar fi bine să adăugați concepte relevante și vocabular din domeniu. Nu furați cuvinte la întâmplare. Citiți texte din domeniul ales și încercați să introduceți în text elemente relevante acțiunii. Nimeni nu vrea să citească un text înțesat de știință, dar nici un text în care totul e roz și posibil. Orice text se raportează la realitate ca să creeze lumi noi.

Claritatea este mai complicat de definit. Ea se referă la economia textului. În loc să scrii cinci cuvinte pentru a descrie un obiect, mai bine scrii două. Însă, cele două trebuie să fie reprezentative pentru scopul descrierii. Vrei să descrii o stare? Alege verbe puternice, rare și potrivește-le în context.

Simbolul sau leit motif? Ambele au același principiu de creare. Metoda mea e împrumutată dintr-un curs pe care l-am făcut acum doi ani. Sunt trei etape: conștientizarea, definirea și acordarea unui sens.

Mai întâi, personajul observă acel obiect. Observația nu trebuie înțesată de adjective încă. Abia în a doua fază, se trece la definirea obiectului prin prisma creativității. Aici, intervin adjectivele.

În partea a treia, care se petrece la un interval de timp după primele două, se adaugă simbolul propriu-zis. Acum e timpul să explici de ce ai preferat acel obiect ca simbol. Îi atribui sens din prisma unui eveniment marcant.

Valurile care se lovesc de țărm, alăturate de un ciclu infinit de reîncarnări devin simbolul ciclicității vieții. Poți să le transformi în simboluri, dacă personajul tău le privește într-o viață, întorcându-se la ele în final. Mai poți să le transformi în leit motif, dacă personajul tău se tot întoarce să le privească la un anumit interval.

Concluzie

Pornind le la Claymore v-am oferit câteva metode utile pentru scrierea unor fanfiction de calitate. Evident articolul nu este complet, dar nici voi nu ați citi un roman de 100 de pagini despre cum se scrie fanfiction.

Regula de aur este adaptarea metodei la stilul propriu. Inspirația vine din cărți și manga, dar un scriitor începător ar trebui să fie specific în abordare. La început, axează-te pe un gen. Altfel, le vei face pe toate o tocană de pește.

Ca să vă ajut, vă inserez câteva link-uri pentru cărți la prețuri cât de cât ok. Deseori nu găsești pe internet varianta PDF și, cel puțin pentru mine, e obositor să citești PDF-uri. Poate luminozitate, poate ora târzie oricum prefer cărțile fizice.

Libris are oferte bune, dar puține cărți. Cărturești are prețuri mai mari, dar multe cărți. O recomandare: folosiți ambele site-uri combinat! O să inserez link-uri, dacă v-a plăcut articolul abonați-vă pentru a fi la curent cu noile articole și vă întreb: Voi cum scrieți fanfiction?

Libris: Claymore.

Cărturești: Anne Rice.

Libris: Ora Vrăjitoarelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *