femeia medievală

Arte crează un nou prototip de femeie în Shojo

Arte crează un nou prototip de femeie în Shojo, una independentă. Femeile independente nu se depărtează de feminitatea lor. Manga Arte surprinde o nouă viziune asupra femeii.

În acest articol, vă voi face un review al manga și vom discuta temele abordate. În acest fel, vom explora împreună noul prototip promovat de literatura Shojo.

Să începem!

Arte review al unei manga Shojo

Arte caută să iasă din viziunea limitată a mamei ei și să devină o artizană. Într-o epocă în care femeile erau limitate la a fi soții sau curtezante, va putea oare Arte să își schimbe soarta?

După moartea tatălui ei, fata este forțată de mama ei să renunțe la pictură. Ador viziunea modernă a acestei serii în care Arte nu mai este definită în raport cu o relație romantică.

De ce să nu citiți manga? Ei bine, Arte își împlinește visul prea ușor. Multitudinea de personaje suport nu ajută conflictul să se dezvolte. Poate ar fi fost mai bine ca ea să treacă prin mai multe obstacole înainte să își găsească locul.

De ce să citim manga? Deși Arte ajunge prea ușor la o rezolvarea conflictului, determinarea ei e admirabilă. Personajul nu renunță în ciuda greutăților ce-i apar pe parcurs.

Vă recomand acest manga pentru desenul diferit. Shojo, în general, se bazează pe eroine idealiste, dar Arte iasă din acest tipar. De ce e ea diferită?

Teme abordate

Prima temă, centrală, este depășirea condiției. Practic, stereotipul posibilității reușitei prin dorință este prezent. De mai multe ori, Arte repetă dorința ei de a deveni artizan.

Iubirea puțin diferită? Da, în acest anime Shojo iubirea este o temă secundară. Ea este discutată din perspectiva unei condiții. Ori iubirea casnică ori reușita în carieră? Astfel, nu se mai sugerează că iubirea ar rezolva totul. Ea este o alegere.

Curtezanele ca modele. Într-adevăr, curtezanele sunt văzute într-o aură negativă. Însă, în Arte, curtezanele sunt independente. Ele reprezintă un nou prototip: femeile independente.

Rolul tradițional? Mama personajului principal și fiica maestrului lui Arte sunt reprezentantele condiției tradiționale a femeii. Astfel, ele sunt soții bune, devotate, dar deloc interesate de a-și depăși condiția.

Toate aceste teme prezentate sunt doar câteva dintre cele abordate în manga. Ar fi util să citiți manga ca să aflați mai multe.

Cum faceți rost de manga?

Există mai multe moduri de a face rost de această manga. Puteți să o cumpărați, să o citiți pe net sau o împrumutați. Ultima variantă e mai puțin posibilă, având în vedere comunitatea de otaku din zonă.

Pentru a cumpăra seria puteți folosi site-uri ca: amazon. Cam atât! Această manga este prea recentă și nu a apărut nici la librăriile mari. Va mai trece o perioadă.

Poți citi manga în pdf pe mai multe site-uri. Unele variante sunt: mangakalot, manganelo sau mangaowl. Un sfat, pe ultima să nu o folosiți prea des. Pagina are ceva bug-uri.

Există și un anime după seria manga. Arte e disponibilă în Engleză: youtube. În Română, puteți urmării seria pe animekage. Toate variantele de vizionare sunt ok, dar folosiți mereu playerul Mega sau Sedvid pe animekage.

Ok, articolul se va termina aici!

Concluzie

Ok! V-am făcut un review la manga, v-am dat site-uri pe care puteți găsi manga de cumpărat sau pdf. Sper că veți găsi articolul util.

Temele abordate de manga sunt destul de superficiale, după cum am demonstrat, alte opinii sunt posibile. Însă, trebuie ținut cont de lungimea manga.

Astfel, ca o privire de ansamblu, recomand această manga pentru o zi ploioasă.

2 thoughts on “Arte crează un nou prototip de femeie în Shojo”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *