bătălia unui suvival games

Ce ne tentează să citim mai multe manga ca Aoharu x Kikanjuu

Cărțile manga cu sport sunt preferatele băieților în general. Dacă majoritatea categoriei de manga despre sport este dominată de genul Shounen, atunci demongrafia va varia între băieți de 13 ani sau mai mult. Ce ne tentează să citim mai multe manga ca Aoharu x Kikanjuu? Totuși, Auharu x Kikanjuu demosntrează că ar putea deveni o manga cu sport preferată și de fete.

În acest articol, după cum v-am obișnuit, vă voi face un review, dar nu vom mai comenta teme și motive. Vom trece direct la backstory. Apoi, vă țin la curent cu posibilitățile de a citi această manga online.

Sper că articolul meu vă va face să citți manga și să descoperiți o tehnică drăguță de definirea a personajelor prin flash back și leit motif. Poate cândva se va organiza din nou concursul Mangazen sau concursuri similare.

Așa cum este comunitatea Otaku din România, cred că se vor organiza după COVID. Așa că vom începe articolul de azi.

Să începem!

Aoharu x Kikanjuu review la manga Shounen

Mattsun, chelner în districtul Kabuki, visase să devină jucător de fotbal, dar visul lui se spulberase când cel mai bun prieten, Matsuoka, se mutase la o altă școală. Între speranță și scuză, Mattsun devine chelner într-un club tematic. Când Matsuoka reintră în viața lui și îl invită la un joc ciudat, Mattsun va descoperi că tot ce trebuia să știe era chiar în fața lui.Credeți că va fi suficient ca să alunge amărăciunea din inima lui Mattsun?

Îmi place această manga pentru alternarea trecut prezent. Pentru leit motif-ul utilizat prin flash back. Tehnica asta nu se regăsește în multe anime sau, cel puțin, nu așa sugestiv.

De ce să nu citim manga? Poate e puțin neobișnuită. Autorul a avut intenția de a insera pasaje cu vocabular sensibil. Așa că, spre final, apar o grămadă de replici cenzurate. Nu vom știi despre ce a scris Matsuoka.

De ce să citim această manga? Pentru tehnica flash back pe care o utilizează ca să creeze back story. Practic, inserând imagini din trecut în momente cheia, nu doar că se crează susapans, dar se și definesc personajele. Apoi, flash back-ul de la început(cu ei în clasă purtând uniforme sportive) devine leit motif(un motiv recurent, care apare de mai multe ori într-un roman).

În ansamblu, este o manga ce ar fascina un amator de sport sau o fată avidă după povești emoționante. Însă, felul în care ne sugerează să nu ne mai ascundem în spatele viitorului, să nu mai credem că mâine va fi mai bine fără să facem ceva pentru mâine, este ascuns printre amintirile personajului.

Mattsun x Matsuoka

Ok, backstory sunt relevante pentru poveste, dar pe noi ne interesează doar evoluția lui Mattsun. Astfel, el a fost mereu dezavantajat de aspectul lui. Fiind frumos, mereu i se spunea că nu reprezintă mai mult decât aspectul lui.

Matsuoka vine să zguduie această concepție. El îl invită în acel joc ciudat ca să recupereze timpul pierdut departe de prietenul lui. Inconștient, acest lucru acționează ca o alternanță între trecut și prezent.

Matsuoka nu își relevă trecutul până în momentul cheie. Deccizia de a renunța la fotbal îi definește pe amândoi. Pentru unul este slăbiciune, dar celălat renunță dintr-un motiv obiectiv.

Flash back-ul îl definește mai mult pe Mattsun. Trecutul lui e encriptat în povestea de pe timpul jocului. Există motivație și obstacol. Într-un moment cheie, motivația lui Mattsun este activată.

Flash back-urile sunt așa subtil unite de o imagine reprezentativă a trecutului și a prezentului unite într-un singur panou. Foarte interesnată abordarea.

De unde fac rost de manga?

Ei bine, există mai multe variante. Pentru seria în Engleză poți folosi: mangadex. Însă, pentru cea în Română, ai o variantă MangaRo.

Mie îmi place să am revistele manga, dar e un hobby scump uneori. Pentru această manga puteți să accesați: emag, amazon. Însă, e mai bine să o luați de pe emang.

Există și un anime disponibil pe justwatch. Sper să vă placă și desenul din anime. Eu prefer manga. E mai ascuțit desenul, iar Mattsun nu pare așa tânăr.

Cam atât cu articolul de astăzi.

Concluzie

Manga sau anime? Aș prefera manga pentru desenul mai ascuțit și tehnica flash back care durează mai mult. Însă, anime-ul e la fel de fain.

Back story sunt definte prin leit motif și amintirile lui Mattsun. De fapt, el este MC care face povestea să conteze. Deci prezentarea pe care v-am făcut-o în al doilea paragraf cuprinde toată povestea lui.

Jocurile ca metodă artificială de a mima realitatea? Cam asta este principala caracteristică a acestei manga. Prin jocul amintit, Mattsun reflectează asupra propriei vieți. Astfel, realizează ce îi lipseștește.

Nu e o manga cu sport? Ba da, dar nu asta e teme principală. În principal, urmărim povestea personajului principal care caută un motiv, caută să se afirme. Astfel, el trebuie să demonstreze că e mai mult decât un chelner drăguț.

De ce traduc „host”- „chelner”? Nu există echivalent exact al cuvântului în limba Română. Noi nu avem aceea ocupație specifică manga-urilor ca Aoharu x Kikanjuu, pentru că în istoria noastră nu a existat o astfel de îndeletnicire.. Voi cum ați traduce „host”?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *