print screen

Cum te promovezi prin concursuri?

Cum te promovezi prin concursuri de scriere creativă? Într-un articol anterior vă vorbeam despre Fanfiction. Vă spuneam de oportunitatea să ne promovăm. Unde să fim promovați? Ei bine în acest articol vă voi prezenta câteva site-uri care vă pot ajuta să obțineți publicarea poveștilor voastre. Din experiențele cu articole similare, nu voi recomanda un site la care am avut o experiență nefavorabilă.

Totuși, nu toate premiile sunt în bani, dar și produsele sau promovarea sunt relevante. Cine ar spune nu unui set de cărți? Să începem deci articolul de astăzi!

Revista de povestiri: Despre cum promovezi în aceste concursuri

Această editură promovează scrierea creativă prin promovare și ateliere. Concursul de scriere creativă se desfășoară de patru ori pe an. Se acceptă Fanfiction, deci ești liber să participi cu orice text. Regulile de formatare a textului includ: diacritice, format doc/docx, scrise cu Times New Roman 12, de maximum 6000 de caractere cu spații. Ceea ce ne avantajează: 6000 de caractere cu spațiu.

Pentru tema de primăvară propun două subiecte. Prima cere întâmplări imaginare cu un personaj real unde puteți scrie despre orice personalitatea din cultura universală. A două propunere se referă la întâmplări reale cu un personaj imaginare.

Ultima ne avantajează. Putem să alegem noi anime-ul și să creăm un scenariu original. Premiul este un loc la un atelier de scriere creativă și publicarea în următorul număr. Oare să ne promovăm în cadrul ei?

Da, de ce nu? Nu costă participarea și nu te condiționează vechimea pe o platformă.

Concursurile de scriere creativă Reedsy. o variantă?

Reedsy oferă mai multe variante de concursuri de scriere creativă pe blog. Din păcate, ele sunt pentru limba engleză. Dacă ai cunoștințe avansate de limbă Engleză poți aplica. Nu există limită sau taxă de participare.

Trebuie doar să respecți tematica și să trimiți povestea la timp. Reedsy este un site creditabil și oferă premii în bani. Mâine a să vă postez un articol special cu procedura de înscriere pentru concursul de proză scurtă.

Paralele Reedsy găzduiește și alte concursuri, dar ar trebui să aveți textul deja pregătit, deoarece este nevoie de o proză mai lungă. Să ne promovăm în cadrul Reedsy?

Concursuri în aplicații, nu prea recomand

Ultima opțiune pe care o voi prezenta sunt concursurile în aplicații. Există o gamă diversă de aplicații pe care le puteți folosi.

Booknation, Wattpad sau Inkitt sunt doar câteva exemple. Însă, acest tip de concursuri e înșelător. Trebuie să verificați aplicația înainte de a vă înscrie. E simplu, aplicațiile sigure au un site web securizat, o adresă fizică și review-uri bune.

Sweek, Inkitt sau Wattpad sunt aplicații credibile. Vi le recomand pentru concursul anual.

Concluzie

Aceste resurse prezentate sunt doar câteva sugestii. În funcție de regiune, aveți acces la concursurile locale.

Tot ce îți trebuie e puțină muncă. Pe Sweek am citi texte din diferite perioade, cei care postează acolo evoluează în timp. Archiveofourown este un alt site care demonstrează că evoluția vine treptat.

Dacă nu câștigi anul acesta, nu e o problemă. La anul vei fi mai bun.

Sper că găsești articolul util. Dacă îți place articolul nostru, abonează-te la newsletter pentru cele mai noi articole.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *