he said

Adevărul despre concursurile Reedsy. Poți câștiga fiind utilizator nou?

Revin după o problemă tehnică cu detalii despre procesul de înscriere la concursurile Reedsy. Procesul este foarte simplu. Îți va trebui un cont pe site, un text cu tematica cerută de ei și timp.

Termenul limită de săptămâna aceasta a expirat. Însă, concursurile Reedsy sunt periodice. Așa că puteți să încercați săptămâna viitoare când vor fi disponibile concursuri noi.

Articolul de astăzi va fi un review pentru contest prompts. Sper că îl veți găsi util.

Cum te înscrii la concursurile Reedsy?

După cum spuneam, pentru a te înscrie îți trebuie un cont pe site. Informațiile cerut sunt minimale: nume, data nașterii, e-mail valid și încă câteva câmpuri. Apoi, vei primi un e-mail de validare. Cu asta contul e gata!

Eu am avut deja contul făcut înainte de concurs, deci a trebui să accesez link-ul concursului și să apăs Submit. Pe ecran apare un editor text simplu. Se cere un titlu și trei categorii. Mai rămâne să dai copy/paste la text și e gata.

Procedura de înscriere este una facilă și platforma de încredere. Reedsy nu are ferestre către alte site-uri sau reclame în afara platformei.

Avantaje și dezavantaje

În rubrica asta am multe să vă spun. Avantajul folosirii acestei platforme pentru concursurile Reedsy este valabil pentru cei cu o vechime în folosirea platformei. Însă, avantajul de a publica pe Reedsy este dat de serviciile de calitate la un preț fix. Pentru un roman de mărimea mică prețul pornește de la cinci sute de dolari și crește în funcție de anumiți parametrii ca genul romanului sau complexitatea copertei necesare. Totuși, Reedsy se ocupă de tot. Pe Fiverr, angajarea unui editor te lasă fără bani și cu o eperiență negativă.

Acolo nu există preț fix, mereu apărând alte oferte din partea celui angajat. Ajungi să plătești mai mult pentru un serviciu care, uneori, e de calitate îndoielnică.

Dezavantajele Reedsy, concursurile pot fi câștigate doar de utilizatorii cu vechime. Cei noi nu au nicio șansă deoarece notele nu pot fi date din afara aplicației. Poți da Share pe Facebook, dar prietenii tăi nu te pot vota fără să aibă cont.

Prețul editării este un dezavantaj major al platformei, compensat de calitatea serviciilor și piața de distribuție. Dacă nu ești sigur că ai scris un roman ce poate fi vândut, mai bine nu folosi acest serviciu.

Concluzie

În concluzie, deși am enumerat niște avantaje și dezavantaje ale platformei Reedsy și, mai ales, ale concursurilor ei, nu putem conchide că a fost o pierdere de timp. Cu puțină muncă și editare putem să devenim autori publicați de site.

Prețul reprezintă o problemă majoră pentru noi. Cinci sute de dolari este prea mult, dar avem platforme de Self-Publishing. În cadrul lor, cu riscul de a te rușina pentru greșelile de scriere, poți să publici cărți pe gratis.

Avantajul este dat de prețul pe care nu îl plătești pentru editură. Dezavantajul este reprezentat de posibilitatea de a se strecura greșeli în text și drepturile de autor.

Însă, și editurile oferă procente diferite de drepturi de autor. Amazon oferă șaptezeci la sută, dar Sweek un procent de treizeci și doi la sută din drepturile de autor.

Nu te grăbi! Sunt metode pentru fiecare. Dacă ți-a plăcut articolul de astăzi, abonează-te la newsletter pentru a afla primul când un articol este postat și a te bucura de preview la colecțiile mele fanfiction. Primul text fanfiction pe care îl voi publica împreună cu articolul de astăzi este cel de încercare pentru concursul Reedsy. Sper să vă placă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *