god eater catastrofa

Cum a devenit știința o unealtă malefică în God Eater?

God Eater este probabil cea mai controversată serie Shounen cu catastrofe. Seriile cu catastrofe prezintă laturile negative ale științei în spre care ne putem îndrepta. Cum a devenit știința o unealtă malefică în God Eater?

Ei bine, după cum v-am obișnuit, vom avea un review, vom analiza problematica științei în God Eater. Apoi, vă voi oferi câteva link-uri de unde puteți face rost de serie.

Scopul final al articolului ar fi o demonstrație pe o distopie. Ceva care să vă facă să vă întrebați cum funcționează imaginația celor care dezvoltă SF. În felul acesta, veți putea să scrieți și voi Fanfiction asemănătoare.

Apoi, dacă vă place seria, o să vă dau link-uri către ea. Eu prefer să am revistele, dar nu e rău nici să le citești online. Până la urmă există vor exista și traduceri în Română.

Să începem!

God Eater review

Ok, mie mi-a plăcut review-ul din Manga-kids:

Povestea are loc în Japonia, în anul 2071, unde lumea a fost în mare parte distrusă de monștrii misterioși numiți Aragami.

Fraza de introducere sună foarte fain, dar eu vă fac o altă propunere centrată, mai ales, pe personaje. Desigur, există mai multe tipuri de review, diferențiate doar de intenția autorului. Să începem!

Într-o Japonie distrusă de războiul dintre oameni și monștrii, Lenka Utsugi împreună cu corpul God Eater încearcă să prevină apocalipsa totală. Ei se bazează pe ultima speranță a umanității, Proiectul Aegis derulat de Fernir. Să fie oare această speranță deșartă?

Mi-a plăcut acțiunea manga și poveștile de fundal. Autorul nu folosește tehnici evidente de evocare a trecutului, dar metoda visului(în acest caz halucinația Alissei) este la fel de descriptivă.

De ce să nu citim manga? Ei bine, nu există motive pentru a refuza această manga sau cel puțin așa cred eu. Poate tu vei considera că nu este suficient de dezvoltată ca fir narativ sau că finalul abrupt a fost o încercare a autorului de a tăia seria de la jumătate.

Oricum, conținutul grafic poate fi deranjant pentru unii utilizatori. Sângele zburând și Aragami devorând oameni nu sunt potriviți pentru toate categoriile de public.

Un mare plus al acestei manga este îmbinarea viselor personajelor. Fie că vorbim de halucinații sau vise de noapte, combinarea lor în momente cheie(când Lenka și Alissa se pierd de echipa Sakuiei) sunt foarte grăitoare pentru construcția acelor personaje.

Vă recomand să citiți manga. Chiar și doar așa din pură curiozitate, nu pentru a scrie ceva similar.

Știința în God Eater

Știința și etica? Aceste două probleme preocupă umanitate de secole. Din câte sugerează și greelan:

Adolescenții devorează literatura populară actuală despre întuneric, sumbru și sumbru: romanul distopic. Linii de poveste sumbre despre liderii care terorizează cetățenii în fiecare an, făcându-i să urmărească adolescenții luptând până la moarte și guvernele care acceptă operațiuni obligatorii pentru a elimina emoția descriu două dintre romanele populare distopice pe care le citesc adolescenții. Dar ce este un roman distopic și de cât timp există? Și există întrebarea mai mare: de ce este acest tip de roman atât de atrăgător pentru adolescenți?

Așa că subiectul nu este deloc nou. Din păcate, majoritatea lucrurilor care se petrec în God Eater depășesc etica științei. Experimentele pe oameni, rapoartele false și inventarea unei celule care să se multiplice în detrimentul celorlalte organisme, au la bază dorința directorului Fernir de a inventa ceva grandios.

Speranța lui: că va revoluționa omenirea, este deșartă. Omenirea a avut de pierdut datorită acțiunilor unui singur om. Deci, personajul devine un savant nebun, criminal de primă clasă.

Ca să nu dau spoiler, mă opresc aici cu lista de crime înfăptuite de director.

De unde faci rost de manga?

Seria asta e destul de veche. Pentru a o citi în Engleză ai mai multe variante. Una dintre ele este: mangafreak, apoi mangaowl. Pentru Română nu ai site dedicat.

Poți cumpăra seria de pe site-uri străine ca Ebay. Însă, transportul face comandă să nu merite. Vă recomand să citiți online. Altfel, s-ar putea să plătiți pe transport mai mult decât face seria.

Există și anime? Da, pe deasupra este și tradus în Română de cei de la Animekage. Seria anime este destul de scurtă. Atât de scurtă încât ar fi fost necesar un sezon doi și trei. Ei, o să ne lase în suspans.

Jocul video? Ei bine, nu prea joc, dar am citit în review-uri că ar avea o poveste completă. Ați putea încercă să-l căutați. Rar există jocuri după manga cu grafică proastă.

Cam atât pentru azi!

Concluzie

Toate bune și frumoase, dar aici ne vom opri. Aveți deja review-ul meu și al colegilor de la manga-kids, v-am prezentat unele dintre erorile lui Johannes von Schicksal.

În articol au fost inserate link-uri către serie. Animekage, din păcate a șters acest anime, dar încă există pe manga-kids. Vizionați doar după ce ați citit manga!

Mai rămâne doar să vă întreb: Care este distopia voastră favorită?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *