chrollo din unter x hunter

Cum dezvolți un conflict ca în Hunter x Hunter?

Conflictul este cel care pune în mișcare orice serie, carte sau film. El pornește de la un factor intern, cel mai des, sau de la unul extern. Oricine poate dezvolta un conflict puternic ca în Hunter x Hunter.

În acest articol, îl voi analiza pe Gon Freecss și vă voi arăta cum să creezi un conflict ca în Hunter x Hunter. Apoi, vă voi recomanda un gen de literatură experimentală. Așa ca un exercițiu, puteți încerca să adaptați literatura într-un fanfiction.

Să începem cu un cuprins:

*Ce se întâmplă în serial?

*Cu se dezvoltă conflictul în Hunter x Hunter pentru Gon Freecss?

* Intern sau extern?

*Sugestie de carte: stil eseu.

Ce se întâmplă în serial?

Ok, deci Hunter x Hunter este o serie care urmărește aventura lui Gon. El pleacă de pe Insula Balenă în căutarea tatălui lui, despre care știe că este vânător. Cam asta este în mare, dar trebuie să adăugăm că în aventura lui cunoaște mai multe personaje interesante ca: Kurapika Kurta, Killua Zoldyck, Hisoka Morrow, Lucifer Chrollo sau Kite.

De fapt, tot anime-ul se centrează pe evoluția acestui personaj de l stadiul în care el este doar un copil, până în momentul în care a experimentat toată gama de trăiri umane. Gon își face prieteni și dușmani. El se luptă pentru a câștiga, dar și pentru a rămâne în viață. Cunoaște moartea în atacul furnicilor himeră, dar vede și speranța unui nou început. Finalul îl aduce exact unde trebuie să fie.

Cam atât vă voi spune despre serie. Gon fiind personajul principal, de el ne vom ocupa în acest articol.

Cu se dezvolți un conflict ca în Hunter x Hunter?

Cred că, pentru cei care au citit articolul precedent, este clar că un conflict poate fi intrinsec(intern) sau extrinsec(extern). În cazul lui Gon, conflictul conflictul este intern, determinat de lipsa tatălui. Totuși, pe parcurs, personajul cunoaște alte situații, ceea ce schimbă situația inițială.

În Hunter x Hunter, sunt descrise mai multe conflicte. Deci, avem mai multe Character Arc descrise, închise. Șmecheria constă în subordonarea tuturor situațiilor conflictuale lipsei tatălui pe care o simte personajul. Toate acțiunile lui se manifestă într-un singur sens, spre găsirea lui Gin.

Ce puteți imita? Încercați să notați scopul nuvelei voastre pe o foaie de hârtie. Apoi, stabiliți drumul care trebuie parcurs până la îndeplinirea scopului. La această schiță simplă veți atașa un plot line. Nu trebuie să fie ceva foarte complicat, revin mâine cu o metodă de schițare a unui roman. Totuși, nu există metodă general valabilă, deci s-ar putea ca unii dintre voi să nu găsească modalitatea descrisă utilă.

Conflictul să fie: Intern sau extern?

Ei bine, un roman dezvoltă de obicei ambele tipuri de conflicte. Cea mai importantă este diferențierea lor. Eu le împart doar în două categorii ca să vă fie mai ușor. Zicem conflict intern tuturor conflictelor din conștiința personajelor, iar conflict extern tuturor conflictelor din afara conștiințe personajului. Ele sunt: conflictul social și interpersonal.

Conflictul reprezintă suma obținută din dorințe/motivație și obstacolele ce trebuie depășite pentru a își atinge scopul. Ca să creezi un conflict intern trebuie să apelezi la unele metode că inserarea unui flash back, a unui vis sau simbol care să îl reprezintă pe personaj.

Eu folosesc flash back-ul și simbolul pentru a defini un conflict intern. De obicei, inserez un simbol reprezentativ pe care îl repet în text cu diverse ocazii. Pot fi lucruri mici că o monedă.

Apoi, moneda poate declanșa o amintire într-o anumită situație.

În Hunter x Hunter, se folosește o tehnică combinată. Gon își amintește anumite momente că întâlnirea cu Kite, dar anumite obiecte ca permisul de vânător sunt simbolice pentru el.

Conflictul extern este generat, în anime, de dorințe, nevoi sau circumstanțe. Despre conflictul extern nu e mult de spus. El este temporar și condiționat intern.

Sugestie de carte tip eseu: Inventează Ceva

Sugestie mea de carte este o colecție de nuvele-eseu încărcate de simboluri. Inventează Ceva de Chuck Palahmiuk are cam 200 de pagini de texte șocante. Fiecare narațiune prezintă un episod simbol pentru societatea americană de astăzi.

Scârbos, uimitor, original, stilul autorului lui Pigmy este incomparabil.

Sfatul meu: Cuțit singuri noaptea!

Concluzie

Cam atât pentru astăzi. Sper că v-am lămurit despre conflict și că v-am încurajat spre o lectură nouă. Articolul conține doar câteva informații relevante pentru orice poveste. Vom reveni cu mai multe articole în curând.

Vă mai întreb: Voi ce ați mai scris recent?

Link carte recomandată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *