wattpad site

Cum pregătești un roman să se vândă cu succes?

Ești pasionat de fanfiction și ai scris un roman. Te întrebi: Cum pregătești un roman să se vândă cu succes? Există posibilități de promovare pentru tine. Mulți autori celebri au cont de Wattpad.

În acest articol, vă voi oferi câteva sugestii de promovare a unui roman. Într-un articol anterior, v-am vorbit deja despre personaje (link) și v-am dat sugestii despre cum să nu scrieți.

Să începem cu un cuprins:

*Sfaturi utile pentru autorii amatori
*Concursuri Booknation cu premii în cărți

*Edituri online
*Wattpad și povești populare

Sfaturi utile pentru autori debuntanți promoautori, bookzone cost pentru un roman

Există online diverse site-uri care oferă promovare online pentru cărți. În general sunt lucruri pe care le poți face singur.

Poți să-ți deschizi o pagină de Facebook dedicată. Prezența social media ajută la creșterea oricărei afaceri. De aceea, începe cu un grup mic de Facebook în care să adaugi prietenii. Apoi, postările tale pot atrage mai mulți membrii.

Instagram și Pinterest sunt o necesitate în creșterea popularității cărții tale. Dacă nu te pricepi la editarea postărilor tale, roagă un prieten să te ajute cu pozele.

Alte sugestii utile sunt recenzarea cărții tale în cadrul unui canal de Youtube. Astfel, construind o prezență puternică pe social media, cartea ta se va vinde.

Există site-uri care fac toate astea, contra cost, pentru tine. Puteți folosi: promoautori, bookzone.

*Concursuri Booknation cu premii în cărți

Booknation nu îți aduce bani, nici publicare, dar îți aduce cărți. Ai nevoie de cărți pentru ați îmbunătăți stilul. Luna asta, vi se propun două concursuri care vă pot aduce cărți, link către pagina lor de Facebook(m).

Că autor, Booknation distribuie cărți noi prin programe de promovare. Deci, contra const poți să ceri publicarea unui review pe blogul lor.

*Edituri letras, toate sunt la fel

Letras este o editură ce oferă tipărire pentru tinerii autori cu bani în buzunar. Dacă ai cinci milioane de aruncat pe fereastră, Letras e locul potrivit.

Poți avea servicii de corectare, copertare și tipărire, sub sloganul e-book gratuit. În realitate, nimic nu e gratuit și mai ești condiționat de prețul lor de vânzare. Riscant.

Mai bine încearcă self-publishing la început. Nimeni nu poate garanta succesul unei cărți.

*Povesti populare Wattpad

Wattpad rămâne cea mai utilizată platformă de distribuire online a textelor autorilor amatori.

Aici ai oportunitatea de a te promova singur. Într-un articol viitor vă voi vorbi despre asta.

Șmecheria este să alegi un subiect și o abordare plăcută utilizatorilor. Îți sugerez să citești aceste texte mai întâi: mp, tom.

Nu am scris numele autorilor intenționat. Greșelile din texte sunt un imbold să scrieți mai bine.

Concluzie

Cam atât mi-am propus să vă arăt în articolul de astăzi. Nu uitați, textele de calitate trebuie să aibă cititori.

Un text necitit e inutil. De aceea, promovați-vă fanfiction-ul cât mai bine.

3 thoughts on “Cum pregătești un roman să se vândă cu succes?”

 1. Nu sunt de acord sa-ti promovezi pe o singura platforma . De exemplu de ce as folosii wattpad, doar pentru ca este mai cunocuta sau au mai multi utilizatori ? Asta inseamna ca vei fi printre ceilalti scriitori necunoscuti dar bun (poate).
  Eu daca as incepe sa scriu ceva as folosii doua metode :
  1 de scriere : as scrie prin metodele putin mai vechi „vechi” . Ceea ce vreau sa spun este metoda de a transforma blogul intr-o carte. Putini scriitori au reusit sa si scrie romanul pe blog , apoi sa o scoata la vanzare. Si din cate stiu exista autorii cunoscuti care fac asa ceva.
  2 de promovare : sa promovez cam pe toate platformele, nu doar pe fb, twitter, ista… poti folosii mewe, kakao.story, pintrest…

  1. Apreciez punctul tău de vedere. Eu mizam în articol autorii hobby. Ei ar putea fi mai interesați de creșterea în cadrul unei platforme(metodă mai ușoară) decât de o oportunitate globală de a obține profit. Uneori, Wattpad e o metodă gratuită de promovare către editori, alteori nu ai succes. Însă, promovarea pe mai multe platforme necesită o dedicație pe care autorii hobby nu o au, așa că nu am intrat prea mult în subiect…

   1. E in functie, daca esti genul de scriitor (ma refer mai mult la genul de bloger) care isi castiga o parte din bani din asa ceva, incerci sa ti promovezi pe toate platformele posibile. Dar daca este genul cum sunt eu iti promovezi doar pe anumite platforme.

    Oricum stai linistit, asta e scopul articolului, tu informezi si restul ne spunem parerile , dezbatem alea alea…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *