horror ca în Yami Shibai

Cum spui dacă Yami Shibai se demodează?

Poveștile cu fantome niciodată nu se demodează. Yami Shibai este exemplul perfect de fuziune între nou și vechi. Jpninfo face o introducere drăguță pentru această serie:

Yamishibai: Japanese Ghost Stories, also known as Yami Shibai and Theater of Darkness in Japan, is a 2013 horror animated series written by Hiromu Kumamoto (熊本浩武), produced by ILCA. The first season was directed by Tomoya Takashima (高嶋友也), the second season by Takashi Shimizu (清水崇) and Noboru Iguchi (井口昇), and the third season by Takashi Taniguchi (谷口崇) and Tomohisa Ishikawa (石川智久).

Eu voi continua în felul meu. Așa că vă voi face un review, vă voi recomanda o carte veche care m-a fascinat și vă voi da link către surse de unde puteți citi/cumpăra colecția.

Scopul acestui articol este de a vă demonstra că poveștile vechi nu trebuie uitate. Eu le consider sursa de inspirație esențială scriitorilor horror.

Dacă ai o înclinație spre Fanfiction horror, Yami Shibai îți poate servi ca exemplu. Să începem articolul de azi!

Yami Shibai review

Seria dark, horror, Yami Shibai este scrisă de Isao Sakamoto în 2019. Ea face parte din genul Poveștilor din folclor, Horror. Nu este centrată pe un personaj anume, seria poate fii citită desperecheat. Nu are o temă centrală, deci urmărește legende populare într-un teatru al întunericului.

Povești cu ghouli, fantome sau demoni de alte feluri sunt înglobate în cele 8 volume ale seriei. Astfel, intenția autorului nu este de a transmite un mesaj aparte, ci de a reinventa literatura japoneză populară.

Ca temă principală este ciclicitatea vieții și existența unei Lumi de Dincolo care ne influențează activ viața pe Pământ. Zeii, fantomele, ghouli sunt doar oamenii care au rămas în lumea asta după moarte. Viața nu ocolește moartea, ci face parte din ea.

De ce să nu citim manga? Ei bine, seria pare ușor neînchegată în fața unui criteriu de sens. Poveștile sunt legate doar prin povestitor. Acest fapt le face puțin confuze.

De ce să citim manga? Suspansul, teroarea, nu am putut să mă uit la nici un alt horror până să termin seria. Pur și simplu, faptul că sunt așa scurte, le face să fie mai intense decât proza lungă.

Mi-a plăcut seria de cărți pentru felul în care reînvie povești din Japonia rurală, dar și legende urbane, în forme tari, pline de suspans. Aș citi o colecție de cărți similare oricând.

Vă recomand această serie pentru intensitatea trăirilor prezentate și pentru că ne demonstrează că nu suntem singuri în această lume. Lumea de Dincolo e aici ca parte integrată a vieții noastre.

O altă carte cu subiect similar este 1001 Fantome de Alexandre Dumas. Practic, este același lucru ca Yami Shibai, doar că varianta franceză. Sunt o colecție de povești scurte cu sânge, crime și diavoli europeni.

De unde citim manga?

Ok, pentru manga nu aveți nici o sursă. Practic, manga nu poate fii decât vizionată pe: animekage. Ei au făcut următorul review:

Spuse cu mult tâlc de necunoscutul Povestitor, poveştile din seria Teatrului Întunericului îşi au rădăcinile în cele mai chinuite suflete. Fiecare poveste tratează, folosindu-se de genul horror, o categorie de oameni.. un anume om, dintr-un anume loc, într-un anume moment. Şi întorsătura nefericită de situaţie.

Altă sursă video ar fii: simkl (în Engleză).

Concluzie

Am terminat și cu seria de astăzi. Ca să rezum conținutul pentru voi:

*Yami Shibai review

Review

Cum este textul împărțit?

Texte similare?

*De unde cumperi?

Link către anime

Vouă ce povești cu fantome vă plac?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *