grau de mare ca in Toki Doki

Toki Doki review: Cum să-ți schimbi viziunea despre viață?

Uneori te gândești că viața e plictistoare, stresantă sau inutilă. Cam peste 5% din oamenii din România simt că toate grijile zilnice îi apasă, dar oare ce ar face dacă ar știi că viața lor se va termina peste șase ani? De aceea, vă fac un Toki Doki review ca să vă răspund la: Cum să-ți schimbi viziunea despre viață?

Articolul de astăzi vă prezenta un one shot nou, Toki Doki, în care personajele principale se bucură împreună de viața scurtă ce li s-a dat . Sper că această serie specială vă va face să vă dați seama că nimic nu are sens, dacă vă face nefericiți.

În final, slujba aia nasoală care îți aduce mulți bani și mașina nouă nu vor mai conta. Carpe diem!

Să începem articolul cu un review!

Toki Doki review

Manga scrisă de Naoshi Komi, în Mangazup, 2016, conține povestea lui Takagi Hatsu și Iijima Hato care încearcă să se bucure de timpul care i-a mai rămas lui Hatsu care suferă de o boală de inimă rară. Cam asta spune și MyAnimeList:

A heart can only beat so many times in a lifetime. Kokuhaku disease, a rare condition that weakens the heart, leaves the victim with less heartbeats and a shorter lifespan than normal. With the right device, the amount of heartbeats remaining can be measured.

When Hato Iijima accidentally walks in on Hatsu Takagi changing her clothes, he sees this device attached to her chest. Hatsu has resigned herself to an uneventful and isolated life to avoid elevating her heart rate. However, she expresses her true desire—to freely and wholeheartedly experience every second she has left. Recognizing her wish, Hato swears to help her enjoy life to the fullest and make her heart beat like crazy.

Temele abordate de manga sunt puternice. Moartea și adolescența se împletesc într-o poveste deloc siropoasă care începe brusc: Takagi Hatsu a murit la doar 21 de ani. Conținutul acestei povești poate fi ușor greu de digerat.

Există tema subtilă a morții și imposibilătții de a o anula. Când Hatsu îi arată pe monitor bătăile inimii ei, Iijima are intenția de a o ajuta să se distreze în timpul ce i-a mai rămas. Însă, noi suntem conștienți de final, chiar din început.

De ce să nu citești manga? Ei bine, mie mi-a plăcut seria, dar povestea poate fi considerată de unii ușor superficială. Mai ales din cauza personajului principal Iijima Hato care nu este un personaj care să reflecteze asupra situației, așa cum promite în introducere.

Plus recomandare

De ce să citim manga? Tocmai cele amintite mai sus ne fac să citim manga. Nimănui nu-i plac poveștile siropoase sau fataliste ca romanele americane cu adolescenți bolnavi de cancer. Abordarea din The Fault in Our Stars nu m-a impresionat cum a făcut-o această manga.

Imaginea de ansamblu face povestea mai reală, mai sugestivă, decât ar deveni prin introspecție. Astfel, mi-a plăcut cum narează Iijima tot ce se petrece în timpul petrecut cu Hatsu.

Aș recomanda povestea celor pasioanți de drame. Tema morții este abordată așa cum ar trebui, adică: fără dramatizare și clar. O carte similară ar fi Never let me go sau Death of a superhero de Anthony McCarten.

Temele abordate sunt similare, dar viziunea asupra morții diferă. Astfel, Donald se refugiază în fața morții iminente prin benzile desenate pe care le-a creat, unele în care eroii nu mai mor. El fuge de final, spre deosebire de Hatsu.

Unde citim manga?

Varianta cea mai sigură e: mangakalot, dar există și managadex. Vă recomand mangadex dintre cele două. Se încarcă mai repede. Poate doar pe laptop…

Pentru această manga nu am găsit o variantă de cumpărare. Deci, cred că ne mulțumim să o citim online. Deși, one shot sunt rare, unele au varinate print pe ebay. Aceasta nu are încă anime. Ghinion!

Conclzuie

Cam scurt articolul, dar nu vreau să mă lungesc pe această temă. Manga este destul de interesantă, dar temele abordate pot dernaja o anumită categorie de public. De aceea ne oprim aici cu un cuprins:

*Toki Doki review și recomandare

*De unde citim manga?

Voi sunteți fani ai manga dramatice?

1 thought on “Toki Doki review: Cum să-ți schimbi viziunea despre viață?”

  1. Nu pot spune ca sunt un fan manga, dar pot sa spun ca ma bucur sa citesc manga. Ca e dramatic sau comedie, tot citesc de placere.

    Iar in legatura cu acest manga pot spune ca am invatat despre tempocardie .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *