reîncarnarea ca în uraboku

Uraboku mi-a demonstrat că e un Shounen-Ai grozav

Seriile Shounen-Ai ne vând povești romantice gay ca Uraboku. Conform AnimeNew, cele mai populare zece serii sunt: Junjou Romantica, Love Stage!!, Koisuru Boukun, Dakaretai Otoko 1-i ni Odosarete Imasu, Fuyu no Semi, Sex Pisols, Doukyuusei, Hitorijime my hero, Seitokaichou ni Chuukoku şi Tight-rop și Yuri!!! on Ice. Uraboku mi-a demonstrat că e un Shounen-Ai grozav. Din păcate, această serie e mai puțin cunoscută.

În articolul acesta, vă voi fac un review pentru seria Uraboku, o să vă dau niște idei despre cum să scrii o poveste romantică fără a fi răsuflată. În final, vă las link-uri către site-uri unde puteți găsi manga de cumpărat sau de citit.

Scopul final al analizei poveștii este pur descriptiv. Astfel, scriitorii amatori ca mine pot să tragă o concluzie despre cum realizează un scriitor manga promovat o poveste romance. La finalul articolului, veți avea câteva repere în elaborarea textului.

Ok, în articolul de astăzi, vom încerca să facem și un review al unui cărți de fantezie. E primul articol de acest fel, dar m-am tot gândit cum aș face articolul mai interesant.

Să începem!

Uraboku review( începuturi)

Uragiri wa Boku no Namae o Shitteiru/Uraboku sau în versiunea englezească The Betrayal Knows My Name este o manga scrisă de Odagiri Hotaru în Monthly Asuka(revistă Shojo) din 2005, până în 2017.

Seria prezintă o poveste Shojo pe tema reîncarnării succesive. Astfel, ca teme secundare apar ciclicitatea vieții, lupta binelui contra răului și statutul ființelor de unelte ale unui zeu. În cadrul genul Shojo, rar găsim astfel de teme serioase abordate într-o așa manieră. Totuși, să stabilim. Deși apare în Monthly Asuka și e încadrat în Shojo, Yuki este băiat. Ceea ce nu trimite la Shojo, ci la Shounen-Ai. Da, este Shojo ca demografie, dar Shounen-Ai ca poveste la fel ca Love Stage!!.

Yuki este un orfan care întâlnește într-o noapte un om ciudat, cu păr negru. Ajutat de un prieten de la orfelinat, Yuki își caută un apartament. Când Noaptea Valpurgică vine, Yuki descoperă că el luptase cu demonii mii de ani, iar omul acela ciudat îi fusese partener. Într-o luptă între bine și rău, cine va câștiga?

Review Uraboku(teme și alte subiecte)

Manga se bazează pe reîncarnări succesive. Practic, Yuki fusese femeie, iar faptul că ea se reîncarnase într-un băiat arăta dorința zeului pentru schimbare. În planurile zeilor, noi nu avem dreptul să ne opunem. Ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla.

De ce să nu citim această manga? Poate pentru că e prea scurtă. O poveste ca asta ar fi trebuit să aibă cel puțin atâtea cărți ca seria Naruto. Faptul că povestea urmărește doar o singură poveste, fără a dezvolta poveștile de fundal într-o reflectare poliandrică. Unele povești de fundal ar fi trebuit dezbătute. Poate așa ar atrage o demografie mai vastă.

De ce să citim această manga? Deși scurtă, povestea prezentată în Uraboku știe să întrețină suspansul. Să-l vezi pe Shusei prins în vraja somnului, dar să aștepți până gardienii Zweilt vor învinge inamicul, face povestea captivantă. Maniera aceasta de a întreține suspansul mi se pare genială.

Îmi place această manga datorită imaginii de ansamblu pe care o oferă. Aș vedea seria continuată cu un oneshot măcar. Cred că, până și titlul, cere poveștii să se continue. Leit motif-ul trădării, omniprezent pe parcursul manga nu explorează o trădare în adevăratul sens al cuvântului, ci una egală în intensitate cu trădarea lui Iuda.

Alte recomandări

Temele abordate în manga, trădare, ciclicitatea vieții, lupta binelui contra răului, combinate cu povestea de dragoste, ne arată că universul nostru este compus din bine ș rău. Cele două dimensiuni ale vieții, nu sunt separat. Ele sunt în noi ca o fațetă a noastră. Cum și cel mai negru demon poate iubi o muritoare, așa și cel mai bun prieten poate trăda.

Un roman care ar putea fii util ca sursă de inspirație, pentru o manga Shounen-Ai cu mesaj asemănător, este Never let me go de Kazuo Ishiguro. Cartea apărută în 2006(traducerea în Română) prezintă povestea SF unor clone umane crescute pentru organe. Ciclicitatea vieții, fragilitatea ei, trădarea și moartea sunt doar câteva teme comune cu Uraboku. La fel ca motivul uneltei zeului. Nu putem face nimic ca să schimbăm ce ni s-a dat, așa că: Să trăim azi!

Unde citim manga?

O sursă pentru manga în Engleză ar fi: mangakalot sau mangaowl. Din păcate, în Română nu s-a tradus ca manga. Sper că, în curând vom avea mai multe proiecte de traducere a manga în România.

Un lucru interesant pentru voi: există anime. Băieții de la Animekage l-au tradus inițial, sub următoarea descriere:

Sakurai Yuki este un adolescent cu o putere misterioasă. El a fost abandonat lângă orfelinatul Asaji când era foarte mic. Din cauza acelui eveniment, Yuki se luptă din răsputeri să devină independent. Urăşte să fie o povară pentru ceilalţi, dar în acelaşi timp, îi este teamă să rămână singur. Mai mult de atât, Yuki are o abilitate ciudată cu ajutorul căreia atunci când îi atinge pe ceilalţi le poate simţi emoţiile. Într-o zi întâlneşte un misterios şi frumos străin ce-i salvează viaţa. În timp ce pericolele se ivesc la tot pasul, abilitatea lui devine din ce în ce mai puternică, iar un om ce pretinde că este fratele lui mai mare apare dintr-odată. Ce va face Yuki când va afla adevărul?

De cumpărat, puteți accesa: elefant sau mangashop. Însă, vă sugerez să rămâneți la PDF, online. Prețurile sunt cam mari și nu am găsit serii Omibus. Vă dezavantajează la preț.

Concluzie

După acest articol, vom încheia diferit. Vă fac un rezumat-cuprins:

*Uraboku review și idei utile pentru a scrie Shounen-Ai:

De ce e Shounen-ai?

Ce se întâmplă în Uraboku?

Alte cărți cu teme similare?

*Unde citim manga?

Link către site-uri pentru PDF citit online, gratuit

Link către site-ul cu anime-ul după manga

Link către magazine care vând Uraboku

Cam asta abordăm în acest articol. Vă mai întreb doar: Voi ce alte Shounen-Ai folosiți ca inspirație?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *